Платформи като Netflix (които обаче не се грижат за адекватен български

...
Платформи като Netflix (които обаче не се грижат за адекватен български
Коментари Харесай

Боси в парка: ще победи ли отново любовта?

Платформи като Netflix (които обаче не се грижат за съответен български превод) и HBO GO (в случая) имат даже просветителската задача да ни срещат със (или да ни припомнят) остарели типичен заглавия, които другояче мъчно бихме разкрили. Изгряващите през 60-те млади, красиви и надарени и Робърт Редфорд се срещат за първи път в " Преследването " на Артър Пен (с ), само че тяхната химия на екрана личи едвам в " Боси в парка " от 1967-а на театралния режисьор Джефри Сакс, сниман по пиеса на вездесъщия тогава и най-малко още десетилетие на Бродуей, а в този момент пропуснат (какво нещо е времето) Нийл Саймън. Филмът има свръхзаслужена номинация за " Оскар " за Милдред Натуик и висока оценка в IMDb.

Пол Братър () и Кори (Джейн Фонда) са младо семейство, което на медената си седмица в безценен хотел не излиза изобщо от стаята, отдадено на секс и диета. Той е хубав блондин със необятни рамене, издадена квадратна брадичка и светли огромни очи, тя е червенокоса атрактивна привлекателна хала с изтънчени черти и утопичен взор. Нанасят се в безценен и... безстопанствен апартамент на финален етаж без асансьор, в който няма телефон, спалнята наподобява на килер, банята на ниша, а на стъкления покрив зее голяма дупка! Пол е трудолюбив, прагматичен и отегчителен, подреден и предвидим, Кори е вятърничава, себична, вироглава и опърничава мечтателка и спорът е нарисуван и съдбоносен (след паметно посещаване на албански ресторант).



Изненадващо филмът безусловно е откраднат от ветерана Шарл Боайе в ролята на застаряващия със плътно тяло, пъргави придвижвания, загоряло лице и гиздави мустачки от мансардата над младоженците и номинираната Милдред Натуик като майката на Кори – Етел Банкс, обезпокоена, само че очарователна вдовица с ясни, искрящи и раними очи и благородни бръчици. И до момента в който възрастните се сближават, младите се отдалечават и конфронтират, тъй като неприязънта и обидата, само че и инатът и егоизмът надделяват – тя желае да тича боса в Сентръл Парк, а той да поспи...

Най-смешно става, когато функциите се разменят – Пол е пийнал и необут в парка, а Кори приканва за разсъдък и умереност! Разбира се, ще победи най-после, тъй като няма по-голяма мощ, само че значими са детайлите, перипетиите, поуките и изводите – когато обичаш някого, компромисите, чуването, разбирането и слагането на неговото място са наложителни.

Автор: Бистра Андреева

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР